onsdag 23 september 2009

De tre första stallen klara

Generalen för Sten, Sax & Påse:s Formula Dé-mästerskap framträdde inför samlad press tidigare idag och meddelade att tre stall är klara för att delta i mästerskapet som inleds den tjugofjärde oktober på Zandvoort i Holland; svenska Team Nu'Lell och brittiska Team Locust och Team No Way-sis.

- Det är med stor glädje som jag kan offentliggöra dessa tre som de första stallen i detta vårat första mästerskap, sade en märkbart stolt mästerskapsgeneral. Att vi kan presentera tre stall direkt är ett bevis på hur prestigefyllt mästerskapet är och hur allt det hårda arbete som vi lagt ner nu börjar att betala sig.

Enligt uppgifter kommer Team Nu'Lell att ha en svensk förare i en av sina bilar, Johan-Carlos Fiskikällarn. Han kommer att köra tillsammans med italienaren Leonardo Everestlundo.

- Vi imponerades av Team Nu'Lell:s ansökan och insåg direkt att de har ett komplett paket som med största sannolikhet kommer göra dom till ett hot om titlarna redan för början, berättade mästerskapsgeneralen. Att inte låta dom få delta vore ett hån.

- Vi vet inte så mycket om vare sig Team Locust eller Team No Way-sis, men vi är väl medvetna om att motorsport överhuvudtaget är stort i Storbritannien, så jag är inte förvånad över att det är två brittiska stall som står och bankar på dörren och vill in det första som händer.

Team Locust kommer att använda sig av den lokala kändisen Nigel Mainsail och fransmannen Albán Proust, en förare som visat sig ha talang i sitt hemland. Team No Way-sis kommer dock att köra helbrittiskt; båda bröderna Gulliver, Nowl och Lee M., har kontrakterats av stallet och de återstår att se om de nära släktbanden kan resultera i någon titel för dom och No Way-sis.

Att mästerskapet är populärt är tydligt, för enligt mästerskapsgeneralen finns det fler stall som står på tröskeln och väntar på godkännande från förbundet.

- Fler stall står och stampar och vill in. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om jag står här igen redan inom ett par dagar med nya namn att avslöja.

Vilka stall som eventuellt kan tänka sig att delta i mästerskapet är oklart, men ett namn har redan läckt ut; Guerilla Warfare on Wheels.

Inga kommentarer: