måndag 26 oktober 2009

Pittifaldi ersätter Mainsail året ut

Brasilianaren Enson Pittifaldi, som ersatte den skadade Locustföraren Nigel Mainsail i gårdagens Spaniens Grand Prix - och som överraskande också vann loppet - har utnämnts till Mainsails ersättare för resten av säsongen.

- Enson har varit vår reservförare hela tiden och när Nigel [Mainsail] skadade sig och missar resten av säsongen så var det ett naturligt steg att befordra Enson till ordinarie förare, sade Daniel Sundström i ett uttalande efter Spaniens Grand Prix. Vi har alltid vetat att Enson har en stor potential och han visade det verkligen idag då han kör ett mycket jämt och stabilt lopp och dessutom kniper segern i absolut sista kurvan!

Omkörningsmanövern på Rävgift Boiwes Josef Bror i loppets sista kurva fick alla att höja på ögonbrynen och med fler sådana uppvisningar kan Pittifaldi mycket väl konkurrera om en plats som ordinarie förare i Team Locust nästa år. Vem av Albán Proust och Nigel Mainsail som i sådant fall skulle få ge plats för brasilianaren vill Sundström inte spekulera i.

- Just nu fokuserar vi på årets mästerskap och tänker inte på framtiden. Vi tar den situationen när den dyker upp.

Inga kommentarer: