torsdag 19 november 2009

Tysklands Grand Prix flyttas

Årets Formula Dé-mästerskap får inte den rafflande avslutningen söndagen den 22:a november som planerat. Faktum är att Monacos Grand Prix, som hålls den dagen, inte längre är säsongens sista lopp, detta efter att Tysklands Grand Prix, som skulle ha anhållits nu på lördag, tvingats att byta datum.

- Vi har tyvärr tvingats flytta datumet för Tysklands Grand Prix, säger mästerskapsgeneralen i ett uttalande. I dagsläget vet vi inte när loppet kommer kunna att köras, men vi kommer göra allt vi kan för att se till att det blir av så snart som möjligt.

Monacos Grand Prix, som skulle ha avslutat säsongen, körs som vanligt nu på söndag och blir därmed säsongens tredje deltävling.

- Vi hade kunnat flytta Tysklands Grand Prix till Monacos datum, men då hade vi varit tvungna att också flytta på Monaco. Därför har vi valt att låta Monaco behålla sitt datum och på det viset behöver vi bara flytta på ett enda lopp.

Exakt varför arrangörerna begärt ett nytt datum för Tysklands Grand Prix är oklart och något som mästerskapsgeneralen inte ville gå in på, men han utesluter heller inte att även Monacos Grand Prix kanske måste flytta på sig.

- Just nu befinner vi oss i en situation där vi flyttar Tyskland till ett nytt datum och där Monaco står kvar, men i värsta fall kanske vi måste flytta på Monacos Grand Prix också. Vi hoppas att vi kan lämna ett slutgiltigt besked om detta under dagen eller senast i morgon.

Inga kommentarer: