onsdag 23 december 2009

Två stall klara för 2010

Säsongen 2009 är ännu inte riktigt över, men redan arbetas det för fullt inför nästa år. Bland annat har det styrande organet slagit fast den kalender som kommer att gälla under säsongen 2010 och poängsystemet kan komma att justeras en aning utifrån de förutsättningar som råder lagom till säsongspremiären. Dessutom har det nu också bekräftats att två stall anmält sig till nästa års mästerskap; Team Nu'Lell Racing och Team Locust.

- Vi är glada att kunna meddela att årets två bästa stall, Team Nu'Lell Racing och Team Locust, vill fortsätta delta i Formula Dé-mästerskapet, sade en glad mästerskapsgeneral på en presskonferens tidigare idag. Att dessa två stall redan nu gjort klart inför nästa år visar vilket stort intresse det finns för vår serie.

Team Nu'Lell har dessutom bekräftat att man behåller förarduon Leonardo Everestlundo och Johan-Carlos Fiskikällarn, men det är fortfarande oklart om testföraren Nikkää Roustbroums får förnyat förtroende. Team Locust har å sin sida ännu inte bekräftat någon förare till nästa år då det spekuleras vilt i att stallet inväntar resultatet i säsongsavslutningen i Tyskland innan man inleder några förhandlingar med sina förare. Det är allmänt känt att Nigel Mainsail är högt ansedd i stallet även om han inte fått visa mycket den här säsongen på grund av sin skada. Samtidigt har Albán Proust varit i mästerskapsledning hela säsongen och Mainsails ersättare, Enson Pittifaldi, vann i sitt första lopp och slutade trea i sitt andra. Kampen om platserna i Team Locust är med andra ord stenhård.

Inga kommentarer: