fredag 9 oktober 2009

Officiellt: irländska till GWoW

Det än så länge hemlighetsfulla Guerilla Warfare on Wheels-stallet verka vänta in i det längsta med att avslöja någon information om stallet, men enligt egen utsago har man utfört, och utför fortfarande, tester på en dold bana för att kunna utvärdera eventuella förare som stallet kan komma att använda i mästerskapet - och en officiell pressrelease från stallet avslöjar att GWoW:s bil nummer 53 kommer att rattas av irländskan Saoirse Farrell.

- Guerilla Warfare on Wheels har beslutat att tilldela den första förarplatsen till Saoirse Farrell som visat mycket fina resultat i alla de tester som genomförts, säger man i sin pressrelease. Vid uttagningarna så är det för tillfället mycket jämnt om vem som kommer att tilldelas platsen som stallets andreförare. Ytterliggare tester kommer att genomföras med förhoppningar om att ett namn ska ha stått ut från mängden.

Saoirse Farrell blir den femte kvinnan i årets mästerskap då även systrarna Lundin, Inga-Bitta och Majsan-Harriet, kontrakterats av Team Mini och reservföraren Ebba Grün och den okända "Nattens Prinsessa" skrivit på för Hell on Wheels.

Källa: "två troféer har beställts"

En väl insatt källa har rapporterat om att tävlingsledningen för Formula Dé-mästerskapet i dagarna har gjort klart med två troféer som kommer att delas ut till den vinnande föraren i förarmästerskapet och till det vinnande stallet i konstruktörsmästerskapet. Ingen har dock velat uttala sig officiellt om saken, så ta det för vad det är värt för ögonblicket. Det är dock lätt att dra slutsatsen att prisceremonierna kommer att äga rum mer eller mindre direkt efter Monacos Grand Prix i november - om ryktena om priserna stämmer.