torsdag 19 november 2009

Tysklands GP framflyttat en vecka

Som tidigare rapporterats har Formula Dé-mästerskapets styrande organ tvingats fatta beslut om att flytta Tysklands Grand Prix, som egentligen skulle ha arrangerats nu på lördag. Något nytt datum för loppet fanns inte, men enligt ett kort pressmeddelande bekräftas det att man nu funnit ett nytt datum att arrangera loppet.

- Det är med stor glädje som vi härmed kan meddela att Tysklands Grand Prix flyttats till den tjugoåttonde november, står det i pressmeddelandet. Det optimala hade varit att inte behövt flytta på loppet alls, men vi är glada över att ha kunnat hitta ett nytt datum och därmed undviker att tvingas ställa in loppet helt och hållet.

Monacos Grand Prix kommer att hållas som planerat nu på söndag, den tjugoandra november. Därmed avslutas årets mästerskap i Tyskland och inte i Monaco som det tidigare var planerat. Detta bör också innebära att Guerilla Warfare on Wheels inte längre tvingas missa loppet på Hockenheimring som det rapporterats om tidigare, något som förmodligen glädjer stallchefen Henrik Rubensson.

Tysklands Grand Prix flyttas

Årets Formula Dé-mästerskap får inte den rafflande avslutningen söndagen den 22:a november som planerat. Faktum är att Monacos Grand Prix, som hålls den dagen, inte längre är säsongens sista lopp, detta efter att Tysklands Grand Prix, som skulle ha anhållits nu på lördag, tvingats att byta datum.

- Vi har tyvärr tvingats flytta datumet för Tysklands Grand Prix, säger mästerskapsgeneralen i ett uttalande. I dagsläget vet vi inte när loppet kommer kunna att köras, men vi kommer göra allt vi kan för att se till att det blir av så snart som möjligt.

Monacos Grand Prix, som skulle ha avslutat säsongen, körs som vanligt nu på söndag och blir därmed säsongens tredje deltävling.

- Vi hade kunnat flytta Tysklands Grand Prix till Monacos datum, men då hade vi varit tvungna att också flytta på Monaco. Därför har vi valt att låta Monaco behålla sitt datum och på det viset behöver vi bara flytta på ett enda lopp.

Exakt varför arrangörerna begärt ett nytt datum för Tysklands Grand Prix är oklart och något som mästerskapsgeneralen inte ville gå in på, men han utesluter heller inte att även Monacos Grand Prix kanske måste flytta på sig.

- Just nu befinner vi oss i en situation där vi flyttar Tyskland till ett nytt datum och där Monaco står kvar, men i värsta fall kanske vi måste flytta på Monacos Grand Prix också. Vi hoppas att vi kan lämna ett slutgiltigt besked om detta under dagen eller senast i morgon.