fredag 25 december 2009

Tysklands GP framflyttat - igen

Tysklands Grand Prix var ursprungligen tänkt som säsongens tredje lopp och planerades att köras den tjugoförsta oktober. Loppet flyttades dock först fram en vecka för att sedan spikas till den tjugosjunde december, alltså om två dagar. Som en saga som aldrig vill ta slut visar det sig nu att loppet har blivit framflyttat en tredje gång, till den andra januari.

- Det är naturligvis beklagligt att vi måste flytta på loppet ännu en gång, säger mästerskapsgeneralen i ett uttalande, men vi hade tyvärr inget val. Vi fick signaler om att två av stallen av okända anledningar inte hade för avsikt att komma till start i Tyskland och vi har spenderat de senaste dagarna med att försöka lösa den frågan, men sedan fick vi bekräftat att ett tredje stall inte heller skulle närvara i loppet.

- Vi vill avsluta säsongen med flaggan i topp och på bästa möjliga vis och det är att avsluta det med de förutsättningar som är i tabellerna. Därför har vi valt att flytta fram loppet sex dagar till lördagen den andra januari och det är vår förhoppning att de tre stall som skulle komma att saknas nu på söndag kan närvara då istället.

Vilka av stallen det handlar om vill mästerskapsgeneralen inte gå in på, men att Tysklands Grand Prix flyttas fram en vecka i hopp om att kunna få samtliga fem stall med på startlinjen måste främst glädja Rävgift Boiwe Racing, som är beroende av att Team Locust och Team Nu'Lell Racing tappar poäng i Tyskland för att konstruktörstiteln skall kunna bli deras.

Guerilla Warfare on Wheels och Hell on Wheels kan inte vinna, men deras närvaro kan ändå starkt påverka utgången av både förar- och konstruktörsmästerskapet, så för spänningens skull är det klokt av tävlingsledningen att försöka se till att startgriden blir fullsatt i Tyskland. Enligt kvalsystemet är det dessutom Guerilla Warfare och Hell on Wheels som gör upp om de fyra främsta startpositionerna, någon som verkligen kan skapa dramatik i titelstriderna.