tisdag 29 december 2009

Rävgift Boiwe klar för 2010

För ungefär en vecka sedan kunde det meddelas att Team Locust och Team Nu'Lell Racing skrivit kontrakt för säsongen 2010. Nu får de sällskap i nästa års bandepå av Rävgift Boiwe Racing, det meddelar stallet på sin egen hemsida idag.

Stallchefen Johan Boiwe låter också meddela att man väljer att behålla förarduon Ben Oxenberg och Josef Bror medan Millorso Slobovic, bosatt i Serbien, kontrakterats som stallets testförare, en roll som Oxenberg hade innan årets säsong. Oxenberg fick dock ta det hastiga steget upp till heltidsförare efter att Stefan Fälla tragiskt omkom efter en krasch i Atlantic Grand Prix.

I och med att Rävgift Boiwe Racing nu är klar för säsongen 2010 har de tre främsta stallen i årets mästerskap säkrat sin framtid i sporten. För Hell on Wheels Racing ser det mörkare ut om det ligger någon sanning i de försäljningsrykten som det kunnat rapporteras om idag. Hell on Wheels skall enligt andra uppgifter åtminstone uttryckt sin vilja att vara med 2010, men frågan är om det blir som Hell on Wheels Racing eller om det blir under annat namn. Guerilla Warfare on Wheels, å sin sida, säger ingenting och meddelar att man inte tänker uttala sig alls innan säsongen är över.

Osäker framtid för HoW

En anonym källa inom Hell on Wheels Racing, ett av de fem stall som gjort om årets förar- och konstruktörstitlar, har medgett i en intervju med en skvallertidning att framtiden för stallet inte ser ljus ut. Enligt källan är stallets ekonomiska situation mycket allvarlig och det kan förklara varför Hell on Wheels inte kom till start i Monacos Grand Prix för drygt en månad sedan.

Ingen från vare sig Hell on Wheels Racing eller mästerskapets styrande organ har gått att nå för en kommentar i frågan, men enligt källan har stalledningen redan börjat se sig om efter potentiella köpare av stallet.

- Man vill sälja stallet i hopp om att kunna säkra dess framtid, säger källan. Det finns ingen köpare ännu och det ser inte ljust ut för att stallet skall kunna överleva på egen hand.

Hell on Wheels Racing har hittills tävlat i två lopp i år, men har bara lyckats skrapa ihop fem poäng, samtliga i Spanien; fyra för Ebba Grüns tredjeplats och en från Eric Demaio, som blev sexa. Båda förarna bröt loppet i Nederländerna och i Monaco dök man som sagt inte ens upp. Trots detta har stalledningen försäkrat att man kommer att tävla i Tyskland om knappt en vecka. Om stallet säljs kan det loppet bli Grün och Demaios sista.