onsdag 31 mars 2010

Officiellt: säsongen inställd

Med över en och en halv månad sedan senaste nyhetsuppdateringen och med över en månad sedan säsongspremiären i USA skulle ha arrangerats gick idag tävlingsledningen ut med ett officiellt meddelande gällande säsongens framtid.

- Det är med stor besvikelse som vi måste konstatera att säsongen inte längre är genomförbar, sade en allvarlig mästerskapsgeneral. Tre av de sex anmälda stallen har inte kunnat visa tillfredsställande framsteg vad gäller utvecklingen av årets bilar och de var heller inte redo att tävla i USA i slutet av februari, som planerat.

Istället för att starta USA:s Grand Prix med bara sex bilar valde man från tävlingsledningens håll att försöka skjuta upp loppet så att alla sex stallen skulle kunna närvara, men så blev inte fallet.

- Det fanns helt enkelt inga datum som passade och när vi bad stallen själva sätta ett datum var det bara tre som svarade. Det är naturligtvis ledsamt och vi kan inte vänta hur länge som helst utan att fatta ett beslut - och beslutet kom idag; vi ställer in den säsong som var planerad.

Om det blir en säsong i alla fall återstår att se. För att det skall kunna bli av bör dock antalet bilar på startfältet bli minst nio eller tio stycken, men så ser det alltså inte ut att bli. Leonardo Everstlundo blir alltså seriens enda världsmästare då han vann 2009 års säsong, en poäng före Albán Proust. Team Locust blir de enda konstruktörsmästarna då man vann sex poäng före Team Nu'Lell Racing. Totalt kördes fem lopp varav fyra räknades in i VM-tabellerna.

Inga kommentarer: