torsdag 5 augusti 2010

Kalendern klar för 2010

Kort efter att uppgifterna kom om att det styrande organet för Formula Dé-mästerskapet jobbade på att få till en andra säsong så meddelar man nu via sin presstalesman att kalendern för årets mästerskap är klar - och den innehåller bara nya ansikten.

- Vi vill markera att det är en nystart för mästerskapet och av den anledningen har vi valt att arrangera loppen på banor det inte tävlats på ännu, säger presstalesmannen.

Säsongen inleds den tjugoåttonde augusti - alltså om bara tjugotre dagar - med USA:s Grand Prix på Chicagos gator. Datumen för de resterande tre loppen är ännu bara preliminära, men enligt planerna fortsätter sedan mästerskapet på Circuit Gilles Villeneuve i Kanada den tjugofemte september innan man lämnar Nordamerika för Europa och Ungerns Grand Prix på Hungaroring den tjugotredje oktober. Säsongen avslutas på Albert Park i Australien den tjugonde november.

Detta är tredje gången som kalendern görs om och de två första gångerna inkluderade den sex lopp. Detta har alltså nu justerats till fyra, precis som 2009.

- Beträffande deltagande stall finns det ingen ytterliggare information än den vi redan gått ut med, säger presstalesmannen. Vi har tre stall klara och några förfrågningar som ligger ute. Inom två veckor vet vi definitivt hur många stall som deltar - tre, fyra eller fem.

Det ryktas vilt om att poängsystemet kan komma att göras om drastiskt beroende på hur många stall som ställer upp, men inte heller detta vill man i dagsläget uttala sig om.

- Vi har inga kommentarer rörande det för närvarande.

Relaterade länkar:
» Kalender och Resultat 2010
» Banor