fredag 29 oktober 2010

Säsongen 2011 planeras

Det återstår visserligen två lopp - halva säsongen - av årets mästerskap, men bara lite drygt två veckor kvar till den avslutande racehelgen jobbar mästerskapets styrande organ för fullt med att planera säsongen 2011.

- Många skulle kanske tycka att vi är alldeles för tidigt ute, säger mästerskapsgeneralen i en intervju, men eftersom ett av målen med årets mästerskap var att ha sex stycken lopp, vilket inte kom till skott, så vill vi gärna se att vi uppnår det målet till nästa år. Det skulle hjälpa till att göra tabellen mer intressant.

Turbulensen kring säsongen 2010, med en ständigt omgjord kalender och ett nerlagt mästerskap som sent omsider återupplivades, är något som generalen inte gärna ser upprepas.

- Målet är att innan årets slut, det vill säga senast en och en halv månad efter att innevarande säsong avslutats, ha klart med både arrangörer av loppen samt deltagande stall. I det första fallet är vi på god väg och i det andra kommer en formell inbjudan att gå ut till stallen så snart säsongen är över.

- Det bästa vore om vi kunde behålla de stall vi redan har, avslutar mästerskapsgeneralen.

Årets säsong avslutas den trettonde och fjortonde november då Ungerns respektive Australiens Grand Prix avgörs. En preliminär kalender för säsongen 2011 beräknas offentliggöras i samband med detta.