fredag 12 november 2010

Mason GP drar sig ur

Idag kom den väntade nyheten angående Mason Grand Prix:s framtid. Stallet, som ställde upp med två förare i säsongspremiären i USA men som tvingades bryta loppet redan under det första varvet, har haft ekonomiska bekymmer och på grund av detta missade man Kanadas Grand Prix i september.

Anledningen till de ekonomiska bekymren är att betydande sponsorer bröt sina samarbeten med stallet efter USA:s Grand Prix och detta har gjort att situationen blivit ohållbar. I ett pressmeddelande meddelar man att det inte finns en möjlighet för stallet att fortsätta delta i mästerskapet och att man just nu letar efter en köpare. Om en sådan inte hittas kommer en konkursansökan att lämnas in.

Timon de Beauvoir och Selmo Lagerlöfs karriärer varade till synes därmed inte ens i ett helt varv.

"Allt hänger på kvalet"

Det återstår bara dagar innan de avslutade loppen i Ungern och Australien då både förar- och konstruktörsmästarna skall koras. Team Locust, med sina förare Albán Proust och Nigel Mainsail, är med i kampen om båda, men exakt vilket strategi de tänker använda för att optimera sina chanser att lyckas vet dom inte ens själva.

- Vi har inte kunnat komma fram till ett bra svar, säger stallchefen Daniel Sundström. Allt hänger på kvalet i Ungern; om vi får starta längst bak så blir det till att vara aggressiva om vi vill vara med och slåss om de högsta poängen, men om vi får starta långt fram så kanske vi kan ta det lugnare och dra nytta av eventuella misstag från förarna framför.

Enligt det rådande kvalsystemet så får de förare som inte tog poäng i det föregående loppet kvala in på de främsta startpositionerna medan de som tog poäng får kvala in på platserna bakom. I dagsläget ser det ut som att det bästa Team Locust kan hoppas på är att få starta på platserna fem och sex.

- Det vore knappast någon katastrof, särskilt om Kenny [Katla; VM-ledaren] får starta långt bak. Men vi skall komma ihåg att vi fick starta långt bak senast och ändå blev trea och fyra, så allt kan hända, säger Sundström.

- Vi bygger vår strategi utefter kvalsituationen och sedan får vi vara beredda att anpassa oss under loppet. Hur tabellägena är efter Ungern vet vi inte, så det har vi inte ens funderat på.