tisdag 18 januari 2011

GWoW och RDR klara för 2011

Det har varit en hektisk vecka för det styrande organet och mästerskaps-generalen som för sju dagar sedan först kunde bekräfta att Team Locust skrivit på för säsongen 2011 och sedan tre dagar senare meddelade att Team Nu'Lell Racing gjort samma sak. Nu, ytterliggare fyra dagar efteråt, kom meddelandet om att även Guerilla Warfare on Wheels och Red Devil Racing är klara för den kommande säsongen.

- Vi är otroligt glada och stolta att kunna meddela att även Guerilla Warfare on Wheels och Red Devil Racing valt att förlänga sitt deltagande i mästerskapet, stod det att läsa i pressmeddelandet, särskilt som vi hoppas att det utökade antalet lopp kommer göra tabellstriderna betydligt mer intensiva och spännande.

- Guerilla Warfare har varit med från början och det vore synd om vi skulle förlora ett av mästerskapets originalstall. Vidare är vi glada att ha kunnat behålla förra årets nykomlingar Red Devil Racing och vi hoppas att de med förra årets mästerskap i bagaget i år är redo att kunna utmana om titlarna.

Guerilla Warfare och Red Devil meddelar samtidigt att de kommer ställa upp med en oförändrad föraruppställning; Saoirse Farrell och Pira Sands kommer därmed att göra sin tredje raka säsong och Sikh Rahr Ringö och Öz G. Robbaré får fortsätta kämpa för att ge Red Devil de resultat de hoppas på nu när "se och lära"-säsongen är över. Det kan också bekräftas att Team Locust som väntat behåller Albán Proust och Nigel Mainsail, som även dom därmed får göra sin tredje säsong. Besked väntas fortfarande från Nu'Lell angående deras föraruppställning, men även där förväntas Leonardo Everestlundo och Johan-Carlos Fiskikällarn få fortsatt förtroende för tredje säsongen i rad.

Det är dock fortfarande oklart huruvida de regerande konstruktörs-mästarna Pistonhead Racing kommer att deltaga 2011. Det skulle i sådant fall betyda att den regerande förarmästaren Kenny Katla inte får chansen att försvara sin titel. Men enligt mästerskapsgeneralen kan det ändå bli fem stall på startgriden den kommande säsongen.

- Det [Pistonheads ickedeltagande] är naturligtvis något vi skulle beklaga, men är heller inget vi kan påverka något nämnvärt. Huruvida det blir fem deltagande stall eller inte hänger tack och lov inte enbart på Pistonhead, men vi får se vad som sker de närmsta veckorna.

Den officiella kalendern för 2011 förväntas kunna tillkännages inom kort.