fredag 15 juli 2011

Fiskikällarn: "Titelstriden fortfarande öppen"

Med två raka segrar av två möjliga i årets mästerskap har Team Nu'Lells Johan-Carlos Fiskikällarn en betryggande ledningen på arton poäng i förartabellen. Närmsta konkurrent, Team Locusts Nigel Mainsail, ligger först åtta poäng bakom. Trots ledningen vägrar svensken att ta ut segern i förskott.

- Det är fortfarande fyra lopp kvar av säsongen, säger Fiskikällarn i ett uttalande. Mycket kan hända på de fyra loppen, det är fortfarande massor av poäng kvar att slåss om. För min del räcker det med ett dåligt lopp för att Nigel [Mainsail] skall vara ikapp och till och med förbi.

Och inget kunde vara mer sant. En vinst för den jagande engelsmannen samtidigt som Fiskikällarn blir poänglös skulle betyda att Mainsail blir ny VM-ledare, även om det bara skulle vara med en enda poäng. Och även om Fiskikällarn har imponerat så har hans stallkamrat, 2009 års världsmästare Leonardo Everestlundo, inte lyckats få ordning på sin bil.

- Leonardo har haft problem med att hitta farten i sin bil och det bevisar bara hur allt kan svänga i den här sporten. I Monaco kan det vara min tur. Men å andra sidan kan han [Leonardo] fortfarande bli världsmästare om han får ordning på bilen och lyckas plocka bra placeringar i de fyra lopp som är kvar.

I de fyra återstående loppen är det maximalt trettiosex poäng kvar att tävla om. Evereslundo ligger med sin enda poäng för närvarande på delad sista plats tillsammans med Red Devil Racings Sikh Rahr Ringö, men att ta in de sjutton poängen som är kvar upp till Fiskikällarn är ingen omöjlighet. Med den vetskapen tänker inte Fiskikällarn börja fira något ännu.

- Som det ser ut kan vem som helst fortfarande vinna förartiteln. Jag har haft tur så här långt, men det har varit ett långt uppehåll nu och vem vet var de andra stallen ligger i prestanda när det är dags för Monaco?

Monacos Grand Prix, som är nästa lopp på kalendern, väntas köras tidigast i september.

Relaterade länkar
» Tabell, förar-VM
» Kalender & Resultat