tisdag 2 augusti 2011

Datum satta för Monaco och USA

Årets mästerskapssäsong inleddes i februari, men efter de två inledande loppen har ingen vetat när de nästa skulle komma att avgöras. Idag kom dock nyheten att tävlingsledningen satt datumen för lopp tre och fyra på årets mästerskapskalender; Monacos och USA:s Grand Prix. Loppen kommer att hållas den tredje respektive fjärde september, alltså om en månads tid.

- Det har varit en del pusslande och förhandlande med arrangörerna och stallen som gjort att beslutet dragit ut på tiden, säger mästerskapsgeneralen i en intervju. Sedan kom sommaren och med den även ledigheten, vilket bidragit till att uppehållet blivit längre än vad vi hoppats på. Därför är det extra roligt att nu kunna gå ut med nyheten om att lopp tre och fyra har fått sina datum spikade.

Johan-Carlos Fikikällarn leder förartabellen på 18 poäng efter två raka segrar i säsongsinledningen. Närmast bakom honom skuggar Nigel Mainsail på 10 poäng. I konstruktörstabellen är det jämnare; där leder Team Nu'Lell med endast tre poäng före Team Locust: 19 mot 16 poäng. Det återstår trettiosex poäng att tävla om.

Senast Monacos Grand Prix arrangerades var 2009. Då vann Leonardo Everestlundo, som sedan också blev förarmästare det året. USA:s Grand Prix arrangerades 2010, då i Chicago, och vann den gången gjorde Kenny Katla. Everestlundo har chansen att återupprepa sin bedrift från 2009 medan vi i USA kommer att få se en ny segrare.