måndag 30 januari 2012

Team Locust presenterar förare

Team Locust presenterade under en presskonferens idag sin föraruppställning inför säsongen 2012. Inte helt oväntat har fransmannen Albán Proust fått förnyat förtroende som försteförare i stallet, detta efter att för tredje året i rad ha slutat tvåa i förarmästerskapet.

- Vi har enormt förtroende för Albán, sade stallchefen Daniel Sundström under presskonferensen. Han bryter inte så många lopp, är ofta med och slåss om pallplaceringarna och har slutat tvåa i förarmästerskapet varje gång. Albán är en förare som verkligen kan leverera och som vi är säkra på skall kunna bärga en VM-titel inom en snar framtid.

Proust blev försteförare i Team Locust till säsongen 2010 efter att ha gjort en strålande insats under den föregående säsongen samt att Nigel Mainsail, som innehade positionen som stallets nummer ett 2009, skadade sig under den säsongen i öppningsloppet och därmed inte riktigt fick möjlighet att visa vad han gick för. Mainsail ersattes då av brasilianaren Enson Pittifaldi under de kvarvarande tre loppen den säsongen och när Mainsail åter skadade sig med två lopp kvar av fjolårets mästerskap blev Pittifaldi än en gång uppkallad som ersättare. Under dessa fem lopp har brasilianaren skrapat ihop fyra pallplatser varav två segrar och två andraplatser och sammanlagt tjugoåtta poäng. Det är med den bakgrunden som Pittifaldi nu får förtroendet att inleda säsongen 2012 som stallets andreförare.

- Vi är mycket nöjda med Enson så här långt. Vi tvivlar inte på Nigels förmåga heller, men vi anser att tiden är mogen för Enson att direkt få chansen att visa vad han kan. Han är yngre och hans resultat är bättre än Nigels trots färre antal starter.

Det spekuleras också i om en av anledningarna till att Pittifaldi befordrats till ordinarie förare har att göra med Mainsails skada i slutet av förra säsongen, men det är inget som Team Locust vill kommentera. Mainsail kommer dock att fortsätta som stallets reservförare och förste ersättare i den mån behovet skulle uppstå. Som fjärdeförare har stallet kontrakterat en annan engelsman, Jim Lark.

Inga kommentarer: