tisdag 15 december 2009

Förslag om nytt poängsystem

Samtidigt som det styrande organet offentliggör den preliminära kalendern för nästa års säsong kommer nyheten om att man även planerar att se över det rådande poängsystemet. I år har poäng delats ut till de sex första förarna i varje lopp enligt schemat 9-6-4-3-2-1. En källa inom det styrande organet menar att den allmänna åsikten är att det är för stor andel av de deltagande förarna som fått poäng då det varit tio förare som startat i varje lopp.

- Sex av tio förare som får poäng är för mycket, säger källan, och man tittar just nu på olika sätt att minska ner på detta.

Det mest sannolika beslutet blir i sådant fall att helt enkelt låta enpoängaren för en sjätteplats att utgå och därmed fastslå poängsystemet till 9-6-4-3-2 för de fem första förarna. Ett alternativ som i sådant fall kan komma att kombineras med detta är att vinnarens poäng sänks från nio poäng till åtta.

En av anledningarna till att man enligt källan är så måna om att ändra på poängsystemet är att tävlingsledningen tror att det till nästa säsong inte kommer att bli fler deltagande stall än de fem som redan är med i mästerskapet (Team Mini och Team No Way-sis anmälde sig också, men har aldrig deltagit). Skulle antalet förare i loppen vara fler än tio stycken är det sannolikt att tro att det nuvarande poängsystemet behålls.

Beslut förväntas komma någon gång i januari.

Inga kommentarer: