tisdag 3 augusti 2010

Mästerskap 2010 trots allt?

Enligt rapporter från det styrande organet ser det ut som att det kan bli ett Formula Dé-mästerskap 2010 trots allt.

- Vi har fått kommentarer ända sedan vi beslutade att ställa in årets mästerskap att man tyckte det var synd, berättar mästerskapsgeneralen i en intervju. Ju mer tid som förflutit, desto mer har det pratats om det och därför beslutade vi under sommaren att jobba lite extra för att se om det inte skulle kunna gå att arrangera ett mästerskap i år trots allt.

Nu verkar arbetet bära frukt, i alla fall enligt preliminära uppgifter från det styrande organet, stallen, förarna och banarrangörerna. I nuläget skall tre stall ha anmält intresse att delta samtidigt som man väntar svar från minst ett till.

- Som det är nu har vi Nu'Lell Racing, Team Locust och Guerilla Warfare med oss om mästerskapet kan sjösättas. Vi har skickat ut en inbjudan till ett stall till som var med och deltog förra året, men där väntar vi fortfarande på besked. I händelse av att detta besked dröjer, uteblir eller är negativt har vi fler stall på listan som vi kan erbjuda en plats i mästerskapet.

Det är dock ingen omöjlighet att ytterliggare stall kan bjudas in till mästerskapet även om det stall man nu väntar på skulle tacka ja. Men sedan är det stopp, enligt mästerskapsgeneralen.

- Fem stall och tio bilar är taket. Mer än så tar vi inte in.

Av de tre stallen som erbjudits platser och som tackat ja är organisationen i det närmaste oförändrad. Nu'Lell är det enda stall som gjort en förändring och det är att ersätta Nikkää Roustbroums som reservförare med Boerne Aeckelsten. I övrigt behåller man den regerande världsmästaren Leonardo Everestlundo och Johan-Carlos Fiskikällarn som förare. Team Locust behåller VM-tvåan Albán Proust och Nigel Mainsail och Guerilla Warfare kommer återigen att ställa upp med Saoirse Farrell och Pira Sands. Deras reservförare blir VM-trean Enson Pittifaldi respektive Polly Pott.

Det nya mästerskapets första lopp är schemalagt till den tjugoåttonde augusti, men det är ännu oklart var loppet kommer att arrangeras.

- Vi jobbar just nu på den biten, säger mästerskapsgeneralen. Vi har tretton banarrangörer som är villiga att låta oss tävla hos dom.

Relaterade länkar:
» Stall och Förare 2010