söndag 4 oktober 2009

Billanseringar annonserade

Om ungefär en vecka, då sju dagar återstår till säsongsuppvärmningarna i Sebring och Chicago, kommer stallen i årets mästerskap att börja presentera sina bilar som de kommer att använda sig av i kampen om förar- och konstruktörstitlarna. Det första stallen, oklart vilket, kommer att presentera sin bil under den helgen och resten kommer att följa under dagarna som leder fram till Atlantic och United States Grand Prix.

Team Mini och HoW klara

Team Mini Racing och Team Hell on Wheels Racing gör Team Locust, Nu'Lell Racing och No Way-sis Racing sällskap som helt klara stall till Sten, Sax & Påse:s första Formula Dé-mästerskap, det meddelande en stolt mästerskapsgeneral på en presskonferens idag.

- Vi är otroligt glada att kunna presentera dessa två nya stall idag, sade generalen. Team Mini gör inte bara No Way-sis Racing sällskap som enda stall som har ett syskonpar bakom rattarna på sina bilar, det är också ett unikt stall då båda förarna är kvinnor. Vi hoppas att systrarna Lundin, Inga-Bitta och Majsan-Harriet, kommer att lyckas mycket bra i mästerskapet.

Systrarna Lundin är dock inte ensamma kvinnor på gridden då även Hell on Wheels, även kallat Metal Hearts Racing, har två kvinnor bland sina förare.

- Att även Hell on Wheels ställer upp med två kvinnor är glädjande, fortsatte generalen. Visserligen kommer tyskan Ebba Grün att vara stallets reservförare och chansen för att vi får se henne tävla i något av loppen är relativt små, men det är ändå goda nyheter.

Stallets andra kvinnliga förare, och en av de ordinarie förarna, är hittills bara känd som "Nattens Prinsessa" och mer information än så har stalledningen inte velat släppa ifrån sig i nuläget. "Nattens Prinsessa" kommer att köra vid sidan av sin stallkamrat, italienaren Eric Demaio.

Någon reservförare i Team Mini har ännu inte offentliggjorts. Mästerskapsgeneralen fick även frågor om det mystiska Guerilla Warfare on Wheels-stallet, men sade sig inte vet mer än namnet på stallet.