måndag 4 januari 2010

Locust väljer Proust/Mainsail

Av de tre stallen som redan gjort klart med sitt deltagande i nästa års mästerskap är det bara Team Locust som inte annonserat vilka förare man tänker använda sig av, något som både Nu'Lell Racing och Rävgift Boiwe gjort - som kommer att använda sig av samma förare som i år. En av anledningarna till Team Locust:s ovilja att bestämma sig har enligt uppgifter varit att man väntat ut resultatet av säsongen för att se hur de nuvarande förarna skulle placera sig. Nu, två dagar efter att säsongen avgjordes i Tysklands Grand Prix, offentliggör stallet sina val och det är inte helt överraskande Albán Proust och Nigel Mainsail som får förnyat förtroende.

- Proust ledde förarmästerskapet hela säsongen så han har definitivt visat vad han är kapabel till, säger stallchefen Daniel Sundström på stallets hemsida, så inte behålla honom som ordinarie förare hade varit uteslutet.

Kampen om den andra racesitsen var dock stenhård i och med att Mainsail är högt ansedd i stallet och att Enson Pittifaldi, Mainsails ersättare under tre lopp den här säsongen, imponerade stort i sina två första lopp då han slutade som etta och trea. Valet föll dock trots allt på Mainsail.

- Hade Pittifaldi blivit mästare hade han varit given som ordinarie förare och vi är mycket nöjda med hans insats den här säsongen. Han vann sitt första lopp och kom trea i det andra och var instrumental i att se till att vi vann konstruktörsmästerskapet i år. Samtidigt känner vi att Mainsail aldrig fick chansen att visa vilken otrolig förare som vi vet att han är och vi har därför valt att ge honom en chans till nästa år.

Pittifaldi har kort kommenterat Team Locust:s beslut på sin hemsida och där säger han att han inte är bitter.

- Jag är besviken över att jag inte får en ordinarie plats nästa år, men jag är tacksam för att stallet trodde tillräckligt mycket på mig i år för att låta mig ersätta Nigel [Mainsail]. Jag tycker att jag hade en bra säsong och förhoppningsvis får jag en chans till 2011. Jag är säker på att Team Locust kommer att lyckas minst lika bra nästa år som i år.

Pittifaldi behålls av Team Locust och kommer från och med nu att återgå till sina tjänster som test- och reservförare.