måndag 5 september 2011

Farrell, Sands och Mainsail borta

Det var under USA:s Grand Prix på Long Beach Circuit som Saorise Farrell, Pira Sands och Nigel Mainsail tvingades bryta efter kollisioner med andra förare - Mainsail efter en kollision med Farrell, Farrell efter en kollision med Sands och Sands efter att ha kört in i Red Devil Racings Ralf Giskufe på det andra varvet. Samtliga förare hade ögonen på sig med tanke på Öz G. Robbarés bortgång efter kraschen i Monaco, men ingen av de inblandade förarna tycktes inledningsvis ha skadats särskilt allvarligt.

Efter genomgångna läkarundersökningar visar det sig dock att de ådragna skadorna ändå var av den typen att ingen av dom kommer att tävla mer i årets mästerskap. Både Team Locust och Guerilla Warfare har, i samråd med läkarna och förarna själva, beslutat att ta in reservförare under resten av säsongen.

- Detta är naturligtvis tragiskt, kommenterar Guerilla Warfares stallchef Henrik Rubensson, men vi sätter våra förares säkerhet i främsta rummet. Är dom inte i etthundra procents skick att tävla så skall de heller inte göra det.

Det är ännu inte bekräftat vilka förare som kommer ersätta Mainsail, Farrell och Sands, men det är sannolikt att det åtminstone blir Enson Pittifaldi som ersätter Mainsail i Team Locust och att Polly Pott får ersätta antingen Farrell eller Sands. Vem den tredje blir är okänt.