fredag 10 februari 2012

Red Devil presenterar förare

Med mindre än ett dygn kvar till säsongspremiären 2012 har Red Devil Racing offentliggjort sin föraruppställning till den kommande säsongen. Detta gjordes i ett pressmeddelande signerat stallchefen Ove Gabrielsson.

- I och med de nyttiga erfarenheter som vi lärt oss under 2010 och 2011 ser vi ingen anledning till att inte vara med och slåss om mästerskapstitlarna under 2012, säger Ove Gabrielsson i pressmeddelandet. Vi klättrade en placering i konstruktörsmästerskapet förra året och har goda förhoppningar om att kunna klättra ytterligare den kommande säsongen.

Red Devil Racing slutade sitt första år i Formula Dé på en femteplats i tabellen, åtta poäng bakom närmsta konkurrent, Guerilla Warfare on Wheels. Under 2011 var kampen hårdare stallen emellan och efter det sista och avgörande loppet kunde Red Devil Racing konstatera att man slutat trea av fyra stall, två poäng före Guerilla Warfare men hela arton poäng bakom tabelltvåan.

- Vi är medvetna om Team Locust och Team Nu'Lell, åtminstone av förra året att döma, blir svåra att besegra och att vi har en bit kvar innan vi är där, men samtidigt måste man ha i minnet att det är en ny säsong och nya förutsättningar. Vi tror enormt mycket på det vi gör och 2012 kan bli vårt år.

Norrmannen Sikh Rahr Ringö får fortsatt förtroende i stallet för tredje säsongen i rad och hans landsman Ralf Giskufe, som förra året fick kliva in och ersätta den förolyckade fransmannen Öz G. Robbaré, blir stallets andreförare.

- Ralf [Giskufe] imponerade stort på oss när han så framgångsrikt ersatte Robbaré. Därför var det självklart för oss att låta honom starta den här säsongen som ordinarie förare.

Reservförare i Red Devil Racing blir svenskarna Halle Frälund och Or Rebba. Därmed återstår bara Guerilla Warfare att offentliggöra sina förare inför morgondagens premiär.