söndag 26 september 2010

Persson skadad; missar resten av säsongen

Det stod klart för alla åskådare av gårdagens Kanadas Grand Prix på Circuit Gilles Villeneuve i Kanada att Jens Persson, som var den enda föraren som bröt loppet, var illa däran då han fick hjälpas ut ur bilen och föras till läkarstationen. Persson genomgick en grundlig läkarundersökning under gårdagseftermiddagen och tidigt kom beskedet om att han skulle ha brutit ett ben. Idag på morgonen kom så den slutgiltiga domen; benet kommer inte att hinna läka innan årets säsong är över.

- Det är läkarnas bedömning att Jens [Persson] inte kommer att hinna bli bra innan vi står inför det sista loppet i Australien, säger Pistonhead Racings stallchef Fredrik Åslund. Våra förares säkerhet kommer före allt annat och om det är läkarnas bedömning så tänker inte vi gå emot den.

Situationen för tankarna kring premiärloppet i Nederländerna 2009 då Team Locusts Nigel Mainsail bröt sitt ben och missade resten av säsongen. Han ersattes då av brasilianaren Enson Pittifaldi, men vem som ersätter Persson är ännu oklart då Pistonhead Racing ännu inte utsett en reservförare.

- Vi kommer att se över olika alternativ till Ungerns Grand Prix, men vi kommer inte att förhasta beslutet om vem som får kliva in och ersätta Jens. Vi väntar med det så länge som vi behöver.

Ungerns Grand Prix är för närvarande schemalagt till den trettonde november.

Inga kommentarer: