lördag 22 januari 2011

Officiellt: kalendern för 2011

Det styrande organet för Formula Dé-mästerskapet kan idag offentliggöra kalendern för 2011 och som väntat kommer säsongen att innehålla sex lopp, två fler än åren innan. Enligt offentliggörandet kommer tre Grand Prix-lopp att göra comeback; Tyskland, Monaco och Nederländerna. Tysklands Grand Prix, som inleder säsongen, kommer visserligen att köras på Nürburgring och inte på Hockenheimring som för två år sedan medan Monacos och Nederländernas Grand Prix kommer att avgöras på Circuit de Monaco och Circuit Park Zandvoort, precis som 2009.

USA:s Grand Prix är med för tredje året i rad och i år anordnas loppet på västkusten, nämligen i Long Beach. De två kvarvarande loppen gör debut på Formula Dé-kalendern; Japans Grand Prix på Suzuka Circuit samt Singapores Grand Prix på natt- och stadsloppsbanan Marina Bay.

Alla datumen för loppen är ännu inte bekräftade, men i dagsläget ser det ut som att säsongen kommer att rivstartas ordentligt med Tysklands Grand Prix den tolfte februari följt av Nederländernas Grand Prix dagen efter. Det är dock fortfarande oklart om det blir fler än fyra stall som ställer upp i årets mästerskap då det enligt vissa källor fortfarande bara är Team Locust, Team Nu'Lell Racing, Guerilla Warfare on Wheels och Red Devil Racing som anmält sig. Detta är ehuru inget som oroar källan.

- För elva dagar sedan hade vi varken något stall eller något lopp klart för årets säsong, säger källan. Nu har vi sex lopp och fyra stall, allt på mindre än två veckor. Idag är det exakt tre veckor kvar till [den planerade] säsongspremiären i Tyskland, så det finns gott om tid för mästerskapsledningen att lösa detta.

Relaterade länkar
» Kalender och resultat 2011
» Stall och förare 2011

Inga kommentarer: