söndag 4 september 2011

Resultat: Monacos Grand Prix

Efter ett långt uppehåll fortsatte årets mästerskap med lopp nummer tre, denna gång på Circuit de Monaco i Monte Carlo. Team Nu'Lell fick en drömstart på säsongen med två raka segrar och framgångarna fortsatte även den här gången då Leonardo Everestlundo tog hand om Pole position. Den andra startpositionen tog Guerilla Warfares Pira Sands hand om. Även det andra startledet skulle delas upp mellan dessa två stall då tabelledaren Johan-Carlos Fiskikällarn kvalade in som trea och Saoirse Farrell som fyra. Fiskikällarens närmsta utmanare, Team Locusts Nigel Mainsail, blev inte bättre än femma och hans stallkamrat Albán Proust kvalade in först som sjunde man. Mellan sig hade de Red Devil Racings Öz G. Robbaré vars stallkamrat Sikh Rahr Ringö tog hand om den åttonde och sista startplatsen.

När så väl starten gick kom alla förarna iväg bra och in i första kurvan, Sainte Devote, var det Everestlundo som alltjämt hade ledningen. Fiskikällarn passerade Sands upp på en andraplats och irländskan fick även se sig passerad av Farrell och Mainsail in i Sainte Devot. En lätt kollision mellan Mainsail och Sands hade kunnat ställa till det, men båda förarna höll sig kvar på banan. Strax bakom skuggade Robbaré, Proust och Ringö.

Efter den något bleka starten började Sands bli varm i kläderna och när fältet kom till kurva två, Massenet, så var det Sands som var i ledning och Everestlundo fick nu se sig jaga förstaplatsen istället för att försvara den. Även Robbaré hade kört upp sig och låg nu på en tredjeplats med Fiskikällaren strax bakom sig. Ringö och Farrell gjorde upp om femte och sjätteplatserna medan Locustduon Mainsail och Proust fallit längst ner i fältet. Sands och Everestlundo fortsatte att jaga varandra genom kurva fyra och hade därmed lyckats öppna upp en lucka till resten av fältet som låg en kurva bakom. Robbaré höll alltjämt emot Fiskikällarns omkörningsförsök och Ringö drog nytta av Farrell, Mainsail och Proust alla sedan missbedömde ingången till kurva fyra och tappade tid.

Fältet var i stort sett oförändrat fram till det första varvets avslutande, i alla fall i täten. I Rascasse var det Sands som ledde före Everestlundo medan Ringö, Fiskikällaren och Farrell gjorde upp i Piscine, eller swimmingpoolen som den också kallas. Längre bak, i Tabac, låg Robbaré före Locustduon Mainsail och Proust i en hård kamp om den sista poängplatsen. Everestlundo lyckades passera Sands in i depån, men Sands tog tillbaka ledningen på vägen ut igen. Fiskikällarn kunde gå in som nummer tre och Farrell som nummer fyra. Bakom dessa låg Ringö, som fallit tillbaka, och Robbaré, som fått se sig blivit passerad av Mainsail och Proust. Locustförarna hade även lyckats passera Ringö, vilket såg till att det numera var Red Devil-förarna som fick abonnera på de poänglösa platserna.

Ut ur Sainte Devote på det andra varvet var det Everestlundo som återigen tagit ledningen före Sands, med Farrell och Fiskikällaren som trea och fyra en bit bakom. Ringö passerade Mainsail och tog sig upp på en sjätteplats och kunde nu jaga Proust medan Mainsail fick försvara sig mot en framstormande Robbaré från åttondeplatsen. I Rascasse försöker Robbaré passera Mainsail på utsidan men blir klämd mellan engelsmannen och säkerhetsräcket. De två bilarna slår i varandra, fransmannen kastas överända och blir fastklämd under bilen. Karossdelar och annan bråte täcker banan, varpå de röda flaggorna kommer fram runt om Circuit de Monaco. Av säkerhetsskäl har beslutet fattats att stoppa loppet och eftersom det andra varvet har påbörjats kommer det inte att startas om. De positioner som var när loppet rödflaggades är de som gäller som slutligt resultat. Detta innebär att Everestlundo tar sin andra seger i karriären, lustigt nog även denna gång i Monaco, och att Guerilla Warfare-duon Sands och Farrell fyller ut resten av podiet.

Resultat, Monacos Grand Prix
1. L Everestlundo, Nu'Lell - 9 poäng
2. P Sands, Guerilla Warfare - 6 poäng
3. S Farrell, Guerilla Warfare - 4 poäng
4. J-C Fiskikällarn, Nu'Lell - 3 poäng
5. A Proust, Locust - 2 poäng
6. S Ringö, Red Devil - 1 poäng
7. N Mainsail, Locust
---------------------------------
DNF Ö Robbaré, Red Devil (kollision)

Aktuella tabeller
1. J-C Fiskikällarn - 21 poäng
2. L Everestlundo - 10 poäng
3. N Mainsail - 10 poäng
4. S Farrell - 10 poäng
5. P Sands - 8 poäng
6. A Proust - 8 poäng
7. Ö Robbaré - 6 poäng
8. S Ringö - 2 poäng

1. Team Nu'Lell Racing - 31 poäng
2. Team Locust - 18 poäng
3. Guerilla Warfare - 18 poäng
4. Red Devil Racing - 8 poäng

Inga kommentarer: