söndag 25 oktober 2009

Mainsail och Sands skadade

Tre förare var involverad i separata krascher under gårdagens Nederländernas Grand Prix; Team Locusts Nigel Mainsail, Rävgift Boiwes Josef Bror och Guerilla Warfares Pira Sands. Medan Bror kunde kliva ur sin bil efter kraschen och för egen maskin ta sig tillbaka till depån så fick både Sands och Mainsail hjälpas ur bilarna av räddningspersonal på plats. De båda förarna har undersökts av läkare på det lokala sjukhuset i Zandvoort och diagnoserna är fastställda.

Sands har ådragit sig blåmärken och en lätt stukat hand, men är för övrigt vid god hälsa. Hon känner även av smärta i ryggen och Guerilla Warfare on Wheels har, tillsammans med tävlingsledningen, beslutat sig för att låta henne vila och därmed stå över dagens lopp i spanska Valencia. Hon förväntas dock vara tillbaka till nästa lopp i november, som är Tysklands Grand Prix.

Nigel Mainsail körde av i relativt hög fart i kurva nio och läkarna har kunnat konstatera att engelsmannen brutit vänster smalben. Vidare tävlande i årets mästerskap är uteslutet för Mainsail, som trots sin krasch ändå knep en poäng igår. Mainsail kommer idag sannolikt att ersättas av Team Locusts reservförare Enson Pittifaldi.

Inga kommentarer: